Sneeuwkettingen.com

RTL Autowereld Sneeuwkettingentest 2018

Dit jaar is RTL Autowereld met zijn presentatoren Tom Coronel en Rintje Ritsma de sneeuw ingegaan om zo een onafhankelijke sneeuwkettingentest op te stellen. Deze test is uitgevoerd met de merken Pewag, Husky, Weissenfels, RUD, Maggi en Polare.

Rijeigenschappen

Op een besneeuwde helling is onder andere getest op de rijeigenschap tractie. De slijtage is beoordeeld aan de hand van een week intensief gebruik op de verschillende testauto's tijdens het televisieprogramma.

Gebruik

Het makkelijk monteren van sneeuwkettingen is voor veel mensen een belangrijke factor. Maar hoe makkelijker en sneller te monteren, hoe duurder de ketting. Het monteren van een ketting is op een besneeuwde bergpas, in het donker, met een wielkast vol met sneeuw, bij -10 graden geen klusje waar je erg naar uitkijkt. Verstandig is daarom dit thuis alvast een keer goed te oefenen of de sneeuwketting montage instructie filmpjes op internet of Youtube eens goed te bekijken. Vergeet niet speciale handschoenen (niet je ski-handschoenen, want ze worden heel vies) klaar te leggen. Het voetenmatje onder je knieën leggen helpt ook!

Handleiding & verpakking

In de test is onder andere gekeken naar de duidelijkheid van de bijgeleverde handleiding. Belangrijk aspect hierbij is dat deze watervast is. De verpakking is beoordeeld op compactheid en duurzaamheid.

De juiste sneeuwkettingen

Zoek de juiste sneeuwkettingen op in onze sneeuwkettingenzoeker of zoek op jouw auto om de juiste maat te vinden.

Sneeuwkettingen.com

Veilig op wintersportvakantie

Veilig op wintersport wil iedereen, echter begint dit al thuis bij de voorbereiding op jouw vakantie of reis richting de sneeuw. Wij adviseren altijd om in eerste instantie winterbanden te monteren tijdens de wintermaanden. Je creëert hiermee de juiste grip op het asfalt en dat is vanzelfsprekend essentieel tijdens de wintermaanden. Daarnaast is het in veel landen verplicht om sneeuwkettingen bij je te hebben in je voertuig. Sneeuwkettingen aanschaffen is altijd een lastig proces. Wij hebben dit zo makkelijk mogelijk proberen te maken en hebben daarnaast ook nog eens een sneeuwkettingentest gedaan om de beste sneeuwkettingen van 2018 te adviseren!
 

De grote winnaar is geworden: Pewag!Er is getest in drie verschillende categorieën:

Sneeuwkettingen.com

Overzicht Sneeuwkettingentest 2018

Sneeuwkettingen.com
Back to top
  Loading...