Sneeuwkettingen.com

Sneeuwkettingen huren

Zodra je richting de sneeuw gaat ben je ze verplicht bij je te hebben; sneeuwkettingen. Nu kun je er voor kiezen om sneeuwkettingen te huren of te kopen. Bij Sneeuwkettingen.com verhuren wij geen sneeuwkettingen omdat de echte sneeuwliefhebber of wintersporter met sneeuwkettingen huren niet voordeliger uit is. Bij Sneeuwkettingen.com hebben wij al sneeuwkettingen vanaf €49! Je kunt bij ons met ieder type auto terecht.

Als je op wintersportvakantie gaat of richting de sneeuw moet je sneeuwkettingen in je auto hebben liggen. Bijna overal is het verplicht om sneeuwkettingen bij je te hebben en te monteren op bepaalde wegen en bergen. Sneeuwkettingen bieden je extra grip en veiligheid op besneeuwde en beijzelde bergwegen.

Je kunt sneeuwkettingen huren maar ook kopen. Als je vaak op wintersport gaat is sneeuwkettingen huren financieel minder aantrekkelijk dan het kopen van sneeuwkettingen. Een sneeuwketting kopen is een investering en daar heb je altijd baat bij. Als je sneeuwkettingen koopt dan ben je er van verzekerd dat je altijd een goede passende sneeuwketting om je wielen hebt. Mocht je worden aangehouden in een controle, dan wordt ook het formaat van je sneeuwkettingen gecheckt. Als je op dat moment de verkeerde maat bij je hebt, riskeer je een fikse boete.

Benieuwd welke maat je nodig hebt voor jouw type auto?

Zoek de juiste sneeuwkettingen op in onze sneeuwkettingenzoeker of zoek op jouw auto om de juiste maat te vinden.

Sneeuwkettingenzoeker
Wat is mijn bandenmaat

Hulp nodig?

Onze medewerkers in de winkel én op de chat kunnen jou helpen de beste sneeuwkettingen te kiezen. Je bent dan altijd verzekerd van de juiste sneeuwkettingen en de beste grip in de sneeuw!

Twijfel je nog welke sneeuwkettingen je moet kopen? Bekijk dan onderstaande filmpjes van Sneeuwkoning Tom. Hij vertelt je alles wat je wilt weten over de voor- en nadelen van elk type sneeuwketting.

sneeuwkettingen verplicht

Duitsland & Frankrijk

Sneeuwkettingen zijn verplicht in bepaalde weersomstandigheden. Je ziet dan bovenstaand verkeersbord langs de weg.

Italië

Als sneeuwkettingen verplicht zijn op bergwegen wordt dit aangegeven met een verkeersbord. Van 15 oktober tot 15 april ben je in de Aostavallei verplicht om sneeuwkettingen bij je te hebben.

Oostenrijk en Zwitserland

In Oostenrijk en Zwitserland mag je sneeuwkettingen alleen gebruiken wanneer dit noodzakelijk is en je het wegdek niet beschadigd. Sneeuwketting in winterse omstandigheden zijn verplicht als je bovenstaand verkeersbord ziet. Als dit bord voorzien is van de tekst 'pneus à neige admis' dan mag je ook winterbanden gebruiken in plaats van sneeuwkettingen. Op bepaalde plekken zijn sneeuwkettingen verboden. In Oostenrijk is dit in de Arlbergtunnel. In Zwitersland zijn dit in de Selisberg-, de St. Gotthard- en de San Bernardinotunnel. Let dus op dat je de kettingen op tijd verwijderd.

Noorwegen, Zweden & Finland

In deze Scandinavische landen moeten sneeuwkettingen worden gebruikt als de weersomstandigheden hierom vragen. Bij extreme weersomstandigheden moet je in Zweden ook een schep in je auto hebben om sneeuw te ruimen. Ook antivries is verplicht.

Slowakije & Slovenië

In de wintermaanden ben je verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben.

Kroatië

Je bent verplicht om sneeuwkettingen in je auto te hebben. Het gebruik hiervan is verplicht bij ijzel of 5 cm sneeuw.

Tsjechië

Het gebruik van sneeuwkettingen is alleen toegestaan als de wegen met sneeuw of ijs bedekt zijn.


Sneeuwkettingen.com wenst je alvast een veilige reis!

Back to top
  Loading...