Veilig op wintersport met onze (auto)checklist!
Veilig op wintersportvakantie? Maak voordat je op vakantie gaat de auto winterklaar. Het controleren van de V-snaar, de ontsteking en het vervangen van het luchtfilter laat je aan de garage over, maar er zijn genoeg dingen die je zelf kunt doen!Checklist
Genoeg dingen dus die je zelf kan doen. Hieronder een checklist die jou op weg helpt.

  • Zorg dat de accu in topvorm is. Draai de accuklemmen van de plus- en minpool los en schuur met schuurpapier de polen en klemmen schoon. Hierdoor maken ze maximaal contact. Wellicht is het nodig je accu bij te vullen. Draai de vuldoppen los en vul de accu indien nodig bij met accuwater tot aan het aangegeven niveau.


  • Zet een teiltje onder het aftappunt van de motorolie. Geen idee waar die zit? Kijk in het instructieboekje van jouw auto. Draai de olie-aftapdop los met behulp van een dopsleutel. Vang de olie op in het teiltje en giet dit leeg in een reservetank. Draai de aftapdop weer vast en vul de motor met speciale winterolie tot aan het aangegeven niveau.


  • Vul het reservoir voor de ruitensproeiervloeistof met speciale winter-sproeivloeistof. Vergeet de ruitenwisser voor de achterruit niet!


  • Controleer bij een tankstation of de banden de juiste spanning hebben.


  • Controleer met behulp van een profielmeter of het profiel van je banden nog minimaal 4-5 mm diep is. Zo niet, neem dan geen risico en laat je auto voorzien van nieuwe banden. Vergeet de reserveband niet!


  • Controleer de lampen van de auto en vervang eventuele doorgebrande lampjes. Kijk hiervoor in het instructieboekje van de auto. Leg een set reservelampen in het dashboardkastje.


  • Check als laatste natuurlijk of je sneeuwkettingen in de achterbak liggen. Het is raadzaam om de sneeuwkettingen van tevoren al een keer om je band te bevestigen.
Back to top
  Loading...