ANWB sneeuwkettingentest: sneeuwkettingen beter dan bandenspray!ANWB sneeuwkettingentest: sneeuwkettingen beter dan bandenspray! Onlangs heeft de ANWB een sneeuwkettingentest uitgevoerd waarin duidelijk naar voren is gekomen dat sneeuwkettingen beter zijn dan bandspray. Sneeuwkettingen bieden veel meer grip op sneeuw en ijs dan banden die zijn ingespoten zijn met bandenspray.

Veilig op wintersport

Uit de ANWB sneeuwkettingentest is gebleken dat winterbanden niet genoeg zijn om veilig mee op wintersportvakantie te gaan. De ANWB onderzocht in totaal negen sneeuwkettingen, twee bandensprays en twee sneeuwsokken, hoezen die je over de banden kan trekken zodat deze meer grip krijgen. Van de geteste sneeuwkettingen scoorden bijna alle kettingen goed en één redelijk.

De Michelin Easy Grip II heeft een opvallend goede score. Deze sneeuwketting is gemaakt van koolstof versterkte kunststofkabel en is in de meeste Alpen landen niet eens toegestaan, vanwege het ontbreken van staal in de ketting.

Bandenspray en sneeuwsokken
Uit de test is gebleken dat de spuitbussen met bandenspray wel gebruiksvriendelijk zijn, maar weinig grip bieden op sneeuw en ijs. De opgespoten laag schijnt vrij snel weer weg te slijten. Sneeuwsokken zou je in Nederland goed kunnen gebruiken met het winterse weer, maar voor wintersportomstandigheden presteren ze onvoldoende.

Sneeuwkettingen.com
De Pewag Servo is als beste uit de ANWB sneeuwkettingen test gekomen en de Weissenfels Attiwa Clack&Go is op de tweede plek geëindigd. Topproducten dus, ook te verkrijgen op Sneeuwkettingen.com! Sneeuwkettingen.com is dé webshop waar alle topmerken op het gebied van sneeuwkettingen te vinden zijn.

Gedurende de winter zullen alle sneeuwkettingen van diverse merken in verschillende maten op voorraad zijn. Klik op deze link: ANWB sneeuwkettingentest 2011, voor meer informatie en de volledige uitslag van de ANWB sneeuwkettingen test. Wil je meer weten over sneeuwkettingen of heb je vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Back to top
  Loading...