sneeuw

Verse sneeuw in de Alpen

Voor de vakantiegangers die nu nog in de Alpen zitten is er goed nieuws: er is verse sneeuw op komst! Gisteren was het al een zeer zonnige dag in de Alpen, maar vandaag is het ook weer gaan sneeuwen. Hierdoor ligt de sneeuwgrens net iets onder de 1000 meter. Dit is perfecte voor de wintersporters in de Alpen.

Sneeuw op komst
In Frankrijk zal de sneeuwgrens morgen rond de 1500 meter liggen, maar deze daalt wel snel tot rond of net iets onder de 1000 meter. Ook Zwitserland zal volgen met wat sneeuw, maar dit is voornamelijk in het oosten bijvoorbeeld bij de plaats Davos. Deze sneeuw zal hoogstwaarschijnlijk vanaf vanmiddag gaan vallen. In het westen van de Italiaanse Alpen wordt ook neerslag verwacht.

Zonnige dagen
In de Dolomieten en in Oostenrijk blijft het droog. De zon blijft hier nog goed doorkomen, waar de bekende skioorden in Tirol en het Salzburgerland optimaal van profiteren! Donderdag is op de meeste plaatsen ook een mooie dag waar de zon zal doorbreken. Een uiterst lekker dagje om dus te gaan skiën, snowboarden en langlaufen, maar ook zeker om lekker met z’n allen buiten te genieten van een helderblauwe lucht!

Depressie
Vanaf vrijdag krijgen de Alpen toch weer te maken met een depressie. In het westen van de Alpen zal de eerste sneeuw vallen. Het hele weekeinde hebben we nog met deze depressie te maken en aan het einde zal er juist aan de noordflank van de Alpen duidelijk meer sneeuw vallen. Met de depressie die er aankomt wordt er geadviseerd om iets eerder te vertrekken, zoals op zaterdag. In de nacht naar zondag wordt het namelijk kouder en daalt de sneeuwgrens in een rap tempo.
Back to top
  Loading...