Verkoop sneeuwkettingen stijgt tot recordhoogte

Momenteel valt er een dik pak sneeuw in Europa. ‘Lange files naar de wintersportgebieden’ en ‘sneeuw en gladheid hindert verkeer Europa’ luiden de koppen in het nieuws. Sneeuwkettingen zijn vooral nu onmisbaar en de verkoop van sneeuwkettingen is dan ook tot een recordhoogte gestegen.In grote delen van Europa is er momenteel door sneeuw en kou grote hinder in het verkeer. In Oostenrijk is zelfs de regio Vorarlberg onbereikbaar en wordt er gewaarschuwd voor lawinegevaar. “Het hevige winterweer in de wintersportgebieden zorgt voor een enorme piek in onze verkoop van sneeuwkettingen. Ze zijn bijna niet meer aan te slepen”, zo zegt eigenaar Tom Coronel van Sneeuwkettingen.com. “Mensen beseffen nu dat sneeuwkettingen noodzakelijk zijn en in veel landen ook verplicht”.

De wetgeving van winterbanden en sneeuwkettingen in Europa verschilt per land. Winterbanden zijn in landen in Europa, zoals Duitsland en Oostenrijk, verplicht tijdens winterse omstandigheden. De verplichting van sneeuwkettingen wordt altijd aangegeven met een blauw/wit verkeersbord. Let er op dat je altijd sneeuwkettingen achterin de auto hebt liggen, ook al heb je de wintersportbestemming bereikt, je moet ook nog terug naar huis!

Check goed de wetgeving van het land waar jij heen gaat op wintersport en zorg dat je goed bent voorbereid met de juiste winteruitrusting. Sneeuwkettingen.com is de grootste webshop op het gebied van sneeuwkettingen en heeft een ruim assortiment dat bestaat uit diverse soorten en maten sneeuwkettingen van topmerken als Pewag en Weissenfels.

Back to top
  Loading...