sneeuwketting

Slimme tips voor het kopen van sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen koop je om extra grip te krijgen op besneeuwde en beijzelde wegen waar je niet genoeg hebt aan winterbanden. Het zijn dus geen vervanging voor winterbanden! Wintersportgebieden verplichtte autorijders in bepaalde omstandigheden om sneeuwkettingen te gebruiken. Hoe je dat ziet? Aan het bekende ronde, blauwe bord met een sneeuwketting erop.

De goeie maat
Sneeuwkettingen.com biedt sneeuwkettingen aan in alle maten! Je vindt hier eenvoudig de perfecte sneeuwketting door het invullen van de breedte van de band, hoogte/breedte verhouding van de band en de inchmaat/velgdiameter. Het is altijd verstandig om even in het instructieboekje van je eigen auto te kijken of er geen beperkingen zijn voor het gebruik van sneeuwkettingen op je auto en je vindt hier ook de correcte bandmaat.

Waar moet je opletten bij het kopen van sneeuwkettingen?
Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je de juiste sneeuwketting kiest voor je auto. Zo is er natuurlijk een verschil tussen zomer- en winterbanden en je moet ervoor zorgen dat de sneeuwkettingen vrij lopen van alle ophangingsdelen en de carrosserie.
Daarnaast is het verstandig om te kijken naar sneeuwkettingen die makkelijk te monteren zijn en als je sneeuwkettingen aanschaft, is enige oefening zeker niet verkeerd!

Plaats de sneeuwketting op tijd
Het is natuurlijk niet verstandig om pas sneeuwkettingen te gebruiken als je in de moeilijkheden komt doordat je bijvoorbeeld van de weg afglijdt. Stop tijdig en op een veilige plaats en zorg dat je achterop komend verkeer waarschuwt dat je stil staat. Heb je de sneeuwkettingen om je banden gemonteerd? Let er dan op dat de maximale snelheid met sneeuwketting 50 km/uur is en dat je ze alleen mag gebruiken op besneeuwde wegen! De sneeuwkettingen moet je altijd monteren op de aangedreven wielen.

Assortiment sneeuwkettingen
Sneewkettingen.com heeft diverse topmerken als Weissenfels, RUD en Pewag in zijn assortiment. Hier de merken op een rijtje:

Weissenfels
Pewag
Michelin
Maggi
RUD
Husky
Spikes Spider
Polaire Grip

Gedurende de hele winter zijn alle maten en merken op voorraad. Bestel je ze online dan heb je ze binnen 1 à 2 dagen in huis, maar je kunt ze natuurlijk ook afhalen in Naarden!
Back to top
  Loading...