Tips om je wintersport zo goedkoop mogelijk te houden

Volgens onderzoek gaan er dit jaar minder Nederlanders op wintersport. Het slechte economische klimaat is hier uiteraard de oorzaak van. Slechts zes procent van de Nederlanders gaat dit jaar op wintersport. Dit zijn vooral jongeren tussen de 18 en 29 jaar. Ben jij één van de weinige gelukkigen die dit jaar wel op wintersport gaat? Sneeuwkettingen.com vertelt hoe je het zo goedkoop mogelijk kunt houden terwijl je toch een te gekke wintersportvakantie beleeft.

Timing

Ga het liefst niet tijdens de schoolvakanties, je betaalt dan onnodig veel geld. Heb je wel kinderen en wil je die meenemen dan zit er natuurlijk niks anders op, maar als je de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen op wintersport te gaan dan raden wij dat zeker aan.

Vervoer

Wil je echt goedkoop op de plek van bestemming komen? Ga dan is een georganiseerde busreis ideaal. Je wordt ergens in Nederland opgepikt en ongeveer twaalf uur later kom je aan op de plek van bestemming. Het is wel even wat minder comfortabel en echt lekker slapen zul je ook niet, maar ook hiermee bespaar je weer een heleboel geld.

Uitrusting

Als je zelf ski’s en kleding hebt kun je die van vorig jaar makkelijk nog een keertje gebruiken. Pas je daar niet meer in of is je uitrusting echt aan vervanging toe? Kijk dan of je iets kunt lenen van familie en vrienden. Al kun je maar een gedeelte lenen, een hele nieuwe outfit scoren is altijd duurder.

Eten

Het enige waar moeilijk op te bezuinigen is het eten en drinken aan de piste. Houd er dan ook rekening mee dat je hier best wat geld aan uit zult geven. En eerlijk is eerlijk dat hoort natuurlijk ook wel een beetje bij de vakantie. Huur je een appartement? Dan kun je ervoor kiezen om iets vaker zelf te koken en wat minder buiten de deur te eten.

Pakketreis

Vaak zijn pakketreizen goedkoper dan een losse skipas, een appartement/ hotel en de heen- en terugreis. Het is misschien even een paar avondjes het internet afstruinen en prijzen vergelijken, maar dan moet het echt wel lukken om voor een niet al te hoge prijs op wintersportvakantie te gaan!
Back to top
  Loading...