Sneeuwkettingen.com in Auto Review

Deze week staat Sneeuwkettingen.com met een paar handige tips in het tijdschrift Auto Review. Omdat het wintersportseizoen weer van start is gegaan, wat informatie over hoe je je het beste voor kunt bereiden.

Het is een bekend beginnersverhaal dat je bijna aangekomen bent op de plek van bestemming. Je rijdt van de schone hoofdweg af en moet het laatste stukje afleggen over een besneeuwde weg. Natuurlijk is er een sneeuwkettingencontrole en heeft de beginner ze niet bij zich. Gelukkig is er een pompstation in de buurt die ze wel verkoopt, uiteraard tegen een veel te hoge prijs.

Om dit te voorkomen kun je maar beter goed voorbereid op pad gaan, met een sneeuwketting in je achterbak dus! Maar wat is nu een goede sneeuwketting? Er zijn sneeuwkettingen in verschillende prijsklassen, maar het is niet zo dat een duurdere ketting ook direct beter is. Iemand die een keer per jaar op wintersport gaat stelt nu eenmaal andere eisen dan iemand die vaker gaat. Er zijn kettingen speciaal voor SUV’s, busjes en sportwagens. Ook zijn er modellen die extra bescherming bieden tegen dure velgen. Het is dus maar net wat je zoekt!

Met de eenvoudige modellen heb je iets meer ervaring nodig bij het monteren, terwijl er ook modellen zijn die je heel simpel om de banden spant.

Sowieso is het handig om de sneeuwkettingen voordatje vertrekt eerst een paar keer thuis uit te proberen. Je hebt het dan tenminste al een paar keer gedaan en in de kou, op een besneeuwde berg is het toch altijd lastiger dan je van te voren dacht.

Dan tot slot nog een tips voor als je op die koude berg aan de slag moet: zorg dat je een mapje voor onder je knieën hebt zodat je niet koud en nat wordt. Heb je geen matje bij jou? Pak dan een automat voor het zelfde effect.
Back to top
  Loading...