Sneeuwkettingen kopen?

Er bestaan zomer- en winterbanden. Het verschil tussen deze twee banden is het profiel en de grip van de banden op de weg.

In de winter is het verstandig om zomerbanden te verwisselen voor winterbanden.

Nog even en dan staat de winter ook daadwerkelijk weer voor de deur. Je kunt er van houden of niet maar er zijn van die winters dat er genoeg sneeuw valt en rijden een stuk lastiger is.

Winterbanden laten monteren is dan een eerste stap naar veilig rijden, maar bij hevige sneeuwval heb je ook aan winterbanden niet genoeg en is het raadzaam om sneeuwkettingen te monteren. Let er bij het monteren wel op dat de sneeuwkettingen gelegd moeten worden om de aangedreven wielen. Sneeuwkettingen zijn niet gemaakt om hele einden mee te rijden, gebruik ze op besneeuwde wegen en voor korte stukken. Let wel op de snelheid, je dient met een veel lagere snelheid dan normaal te rijden.

Het is altijd raadzaam en verstandig om voor de winter sneeuwkettingen te kopen en in de achterbak te leggen, je weet nooit in welke weersomstandheden je terecht kunt komen.

Ga je op wintersport? Let dan goed op, in bepaalde weersomstandigheden is het gebruik van sneeuwkettingen verplicht. Als er langs de weg blauwe ronde borden staan met daarop een band met een sneeuwketting dan zijn op die wegen sneeuwkettingen verplicht.

Als die borden er staan moeten de sneeuwkettingen gemonteerd worden, rijd naar een dichtsbijzijnde parkeerplaats of parkeerhaven om de kettingen te monteren. Vaak zien we mensen klungelen langs de kant, ze proberen met koude handen die rot kettingen om de wielen te krijgen. Vaak lukt het niet en duurt het te lang. Laat dit niet gebeuren, oefen thuis een aantal keren (het liefst met handschoenen aan) om de kettingen om de wielen te krijgen, dit scheelt een hoop frustratie en tijd langs de weg in de kou.

Sneeuwkettingen kopen is een must, kijk in onze webshop en kies het juiste merk en de juiste maat voor je wielen.
Back to top
  Loading...