Sneeuwkettingen, het aankoopproces

Er worden ieder jaar weer behoorlijk wat sneeuwkettingen verkocht. In veel vakantiegebieden zijn sneeuwkettingen verplicht, dus dan ontkom je er ook niet aan. In een onderzoek is er gekeken naar de verschillen tussen mannen en vrouwen die een sneeuwketting kopen en via welk kanaal zij een sneeuwketting kopen.

Het zal je misschien niet verbazen, maar het zijn vaker de mannen dan de vrouwen die sneeuwkettingen kopen. Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat de meeste mensen hun sneeuwkettingen kopen bij hun vaste autoleverancier. Waarschijnlijk omdat ze hier het meeste vertrouwen in hebt. Je krijgt goed advies en waarschijnlijk heb je ook een goede ervaring met het autobedrijf. Dat schept vertrouwen en de meeste mensen kiezen hier dan ook voor.

Een aantal mensen gaf ook aan te kiezen voor de goedkoopste leverancier. Deze optie is misschien iets minder begrijpelijk, aangezien het gaat om een product dat helemaal in orde moet zijn. Het moet je immers garanderen van een zo veilig mogelijke rit tijdens je wintersportvakantie. Je wilt natuurlijk niet achteraf blijkt dat de sneeuwkettingen toch niet helemaal in orde waren.

Weer een andere groep mensen gaf aan de sneeuwkettingen online te kopen. Dit is een trend die wij ook signaleren. Steeds meer sneeuwkettingen worden online gekocht. Dankzij onze handige sneeuwkettingzoeker kom je er heel eenvoudig achter welke sneeuwkettingen geschikt zijn voor jouw auto, busje of SUV. Vul simpelweg de gevraagde maten in, die terug te vinden zijn op je banden en je krijgt en lijst met geschikte sneeuwkettingen. Zo kun ook jij dit jaar veilig op wintersportvakantie!
Back to top
  Loading...