Sneeuwkettingen onmisbaar op wintersport

Sneeuwkettingen zijn bedoeld om op besneeuwde wegen te rijden. Het gaat dan veelal om bergwegen zoals je ze op wintersport tegenkomt. Als je met sneeuwkettingen rijdt doe je dat met aangepaste snelheid en voor een kort stukje.

Als je met de auto naar de wintersport rijdt is het verstandig om de sneeuwkettingen mee te nemen. Natuurlijk leg je deze op een plek waar je makkelijk bij kunt, want je wilt ze er snel om leggen en niet in de kou staan zoeken. Ook kun je het beste van te voren, thuis en als het niet zo koud is, oefenen met het omleggen van de kettingen. Je komt dan in de bergen niet voor verrassingen te staan.

In veel wintersportgebieden is het in bepaalde omstandigheden verplicht om sneeuwkettingen te gebruiken. Dit wordt aangegeven met een rond blauw bord met een sneeuwketting erop.

Niet op doorgaande wegen

Met sneeuwkettingen kun je niet op doorgaande wegen rijden. Daarom kunnen sneeuwkettingen winterbanden niet vervangen. Op bergwegen is het echter vaak verplicht om sneeuwkettingen te gebruiken.

Sneeuwkettingen moeten gemonteerd worden op de aangedreven wielen. Heb je een vierwiel aangedreven auto? Dan kun je ze het beste om de voorwielen plaatsen. Twijfel je? Dan kun je het ’t beste even navragen bij de dealer.
Back to top
  Loading...