Leuke wintersportfeitjes

Dat de favoriete wintersportbestemming van Nederlanders Oostenrijk is, wist je misschien al. Maar kende je deze wintersportfeitjes al?Vervoer

Het grootste gedeelte van de Nederlanders die op wintersport gaan, gaat met de auto naar de plek van bestemming. Hierna volgen met grote afstand de bus, het vliegtuig en de trein.

Skiën en wandelen

Hoewel snowboarden steeds populairder wordt staat het grootste deel van de Nederlander het liefst op de ski’s. Daarna volgt het snowboard. Acht procent gaat op wintersportvakantie om te wandelen en slechts drie procent kiest ervoor om te langlaufen.

Après ski

Natuurlijk wordt er op wintersport ook flink geweest! Dit zijn de populairste drankjes tijdens het uitgaan. Om te beginnen wordt er natuurlijk veel bier en wijn gedronken, maar daarnaast gaan mixjes er ook goed in! Denk bijvoorbeeld aan een Wodka redbull, Malibu cola en Bacardi razz. Maar ook shotjes zijn zeer geliefd. De schnaps, dropshots en tequila zijn niet aan te slepen.

Foute muziek

En bij veel drank horen natuurlijk ook de nodige foute après-ski hits. Wat denk je van Antron aus Tirol van DJ Otzi? Dit is nog altijd de nummer 1 hit op wintersportvakantie! Ook Schnappie en Jodeljump doen het nog steeds goed!

Eten

Qua eten zit het overgrote deel van de Nederlandse wintersporters trouwens goed in Oostenrijk. Hier betaal je net als in Duitsland zo’n negen a tien euro voor een maaltijd. In Frankrijk en Italië ben je duurder uit. Hier betaal je 15 euro (Frankrijk) en 11 euro (Italië) per maaltijd.
Back to top
  Loading...