Zo werkt retourneren
Wanneer je online iets besteld hebt op Sneeuwkettingenl.nl, heb je iets op afstand gekocht. Je hebt hierdoor recht op een zichttermijn van 7 dagen vanaf het moment dat je het product hebt ontvangen. Binnen deze 7 dagen kun je je bij ons melden om het te retourneren. Je mag het product echter niet in gebruik nemen tijdens deze termijn. Retourneren kan via onderstaand adres of door een ophaalafspraak te maken. De kosten voor het retourneren zijn voor jouw rekening. Het onbeschadigde en ongebruikte product dien je, voor zover redelijkerwijs mogelijk, in originele staat en fabrieksverpakking samen met de retourbon naar Sneeuwkettingen.nl terug te sturen. Indien je de producten zelf wenst te retourneren, dien je dit uiterlijk binnen 7 dagen na ontvangst of na aanmelding te doen. Indien je te ver bent gegaan bij de beoordeling of het product wenst te behouden, mogen wij de daardoor ontstane waardevermindering verrekenen met het terug te storten bedrag.

Klik hier voor de online retourbon

Create2Fit B.V.
Afd. Retouren
Bronsstraat 10
1411 AV Naarden

Wilt je liever een ophaalafspraak maken, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij kunnen gelijk met jou een dag afspreken om het product te laten afhalen op een door jou aan te geven adres. De kosten hiervan zijn voor jouw rekening. Je kunt ook het Europees modelformulier gebruiken om ons te laten weten dat je van de aankoop afziet, dit formulier kun je hier downloaden.

Retour volgen
Zodra jouw pakket bij ons binnenkomt, sturen wij jouw hiervan een bevestiging.
Het kan zijn dat de track & trace informatie zegt dat het pakket al binnen is gekomen, maar je van ons nog geen bevestiging hebt gehad. Mocht je binnen 48 uur nog geen bevestiging van ons hebben gehad, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.
Van het verdere verloop van jouw retour houden wij je op de hoogte via e-mail.
Defect of beschadigd artikel
Ik heb mijn product net aangeschaft, en het werkt niet goed.
Wanneer jouw product gelijk na aankoop defect blijkt te zijn, dan kun je deze direct bij ons omruilen voor een nieuw product. Dit kan alleen in de eerste zeven dagen na aankoop. Daarnaast moet het product origineel verpakt zijn inclusief alle accessoires. Het product wordt gecontroleerd door ons. Zodra wij het defect ook constateren krijg je van ons gelijk een nieuw product. Raakt jouw product defect na zeven dagen? Het beste wat je dan kan doen is eerst naar de garantievoorwaarden van de fabrikant te kijken op onze website. Veel fabrikanten hebben een aan-huis service en kunnen het defect dan bij jou thuis voor je repareren. Je kunt hiervoor zelf een afspraak maken met het vermelde telefoonnummer dat bij de fabrikant onder de garantievoorwaarden vermeld staat.

Ik heb een beschadigd product ontvangen.
Controleer bij ontvangst van het artikel of het juiste product onbeschadigd en compleet is. Mocht dit niet het geval zijn, dan dien je zo snel mogelijk na ontvangst (we verzoeken je dit binnen 24 uur te doen) aan ons te melden via mail, telefoon of in onze winkel.
Garantie
Je hebt fabrieksgarantie op alle producten, de duur van deze garantie is echter afhankelijk van het product. De aangeboden fabrieksgarantie doet geen afbreuk aan de wettelijke rechten. Controleer bij ontvangst van jouw bestelling of je het juiste product hebt ontvangen en deze onbeschadigd is. Constateer je een beschadiging of heb je een verkeerd product ontvangen, dan verzoeken wij je dit zo spoedig mogelijk (binnen 48 uur) aan ons te melden via mail of telefoon.

Volgens de wettelijke garantie heb je recht op een goed product. In de wet staat dat een product deugdelijk moet zijn. Je moet het product een bepaalde tijd op een normale manier kunnen gebruiken. Wat je van een product kunt verwachten hangt af van de volgende dingen:
- wat de verkoper heeft gezegd
- wat er in de reclame is gezegd
- het merk
- de prijs
- of het product nieuw of tweedehands is.

Hoe lang een product mee moet gaan, hangt natuurlijk af van het soort product. Daarom is het verstandig om van tevoren aan de verkoper te vragen hoe lang het product mee moet gaan. Deze vraag kun je ook aan de fabrikant van het product vragen.

Een product voldoet niet aan de verwachting, en is dus ondeugdelijk als het product niet goed is. Maar niet alle problemen maken een product ondeugdelijk. Als een product verkeerd gebruikt is, niet goed onderhouden is of beschadigd is en daardoor kapot is gegaan, dan zijn de kosten voor reparatie of voor een nieuw product voor de klant zelf.

Mocht je een product ontvangen dat bij ontvangst defect blijkt te zijn, dan kun je het product binnen 7 dagen aan ons retourneren. Informeer ons altijd tijdig via mail of telefoon over de retourzending.

Beschadigd of verkeerd product

Controleer bij ontvangst van het artikel of het juiste product onbeschadigd en compleet afgeleverd is. Mocht dit niet het geval zijn, dan dien je zo snel mogelijk na ontvangst (we verzoeken je dit binnen 48 uur te doen) aan ons te melden via mail of telefoon. Wanneer je een verkeerd of door transport beschadigd product hebt ontvangen, moet dat zo snel mogelijk door jou retour worden gestuurd.

Procedure bij klacht na 7 dagen


Indien er zich een garantieprobleem voordoet in de periode nadat eerdergenoemde 7 dagen verstreken zijn, dan geldt de normale garantie procedure. Wat moet je doen?

Neem contact op met Sneeuwkettingen
Je kunt natuurlijk altijd langskomen in Naarden met het product. Wij bekijken samen met jou de storing. Indien reparatie nodig is, gaat het product naar de reparatieservice van de desbetreffende fabrikant. Reparatie duurt in de regel 2 - 3 weken. Je kunt het product weer afhalen in onze winkel zodra het gerepareerd is. Wij stellen je op de hoogte zodra wij het gerepareerde product retour hebben ontvangen van de fabrikant.


Zichttermijn
Wanneer je een online aankoop doet, dan heb je niet de mogelijkheid om het product eens goed te bekijken, zoals je dat normaal gesproken wel in de winkel zou doen. Daarom heb je bij online aankopen op Sneeuwkettingen.nl een zichttermijn van 14 dagen. Vanzelfsprekend zitten hier een aantal voorwaarden aan verbonden, maar welke?

Ik heb online een product besteld, maar ik twijfel nog, mag ik het wel uitpakken?
Wanneer je online een product hebt besteld mag je deze uitpakken en uittesten voor zover dat nodig is. Dit houdt in dat wanneer je bijvoorbeeld een televisie hebt gekocht, deze mag controleren op de juiste kleur, de juiste voet etcetera. Je mag zelfs jouw apparatuur er op aansluiten om de specificaties te controleren. Je mag het product echter NIET in gebruik nemen.

Back to top
  Loading...