ANWB Sneeuwkettingentest

De Sneeuwkettingentest van de ANWB is weer uitgekomen. De test heeft de volgende resultaten. De Pewag Servo sneeuwketting is volgens de ANWB als beste getest.


Veilig op wintersport

Veilig op wintersport wil iedereen, echter dit begint al thuis bij de voorbereiding op uw vakantie / reis. Wij van Sneeuwkettingen.com adviseren altijd om winter banden te monteren tijdens de winter maanden. De juist grip op het asfalt is essentieel in de winter maanden. Daarbij zijn sneeuwkettingen in veel landen verplicht bij u in het voertuig te hebben. Op de aangegeven plaatsten zijn deze verplicht te dragen. Sneeuwkettingen aanschaffen is altijd een lastige proces, wij van Sneeuwkettingen.com hebben dit zo makkelijk mogelijk proberen te maken en de ANWB heeft voor u een aantal kettingen getest.

Specificaties ANWB sneeuwkettingen test


De ANWB testte in totaal negen sneeuwkettingen:
 1. 1. Pewag Servo
 2. 2. Weissenfels Attiwa Clack&Go
 3. 3. Thule CS-10
 4. 4. RUD Hybrid
 5. 5. RUD Centrax
 6. 6. Alpin Mountain 9mm
 7. 7. Pewag Snox
 8. 8. Michelin Easy Grip II
 9. 9. Thule K-Summit

Twee sneeuwsokken:

 1. 1. AutoSock
 2. 2. RUD Softspike

En twee bandenspray's:
 1. 1. Bullock bandenspray
 2. 2. Grip bandenspray

Alle sneeuwkettingen werden getest op de onderdelen gebruiksgemak, prestaties in de sneeuw, prestatie op ijs en slijtage. 


Resultaten test
Op het onderdeel grip en montage scoorden alle kettingen 'goed', alleen de Thule K-Summit scoorde 'redelijk'. Opvallend is de hoge score van de Michelin Easy Grip. Deze 'sneeuwketting' is gemaakt van koolstofversterkende kunststof kabel. In de meeste landen in de Alpen is deze sneeuwketting nog niet toegestaan door het ontbreken van de staal in de ketting.
Traditionele sneeuwkettingen scoren goed

Alle traditionele (stalen) sneeuwkettingen halen in de eindbeoordeling een ‘goed’. Ze scoren het best in wisselende omstandigheden van losse sneeuw, dooiende sneeuwprut of ijs en de montage bleek erg makkelijk. Winterbanden van goede kwaliteit vormen momenteel nog de grootste concurrent. Echter bij kettingplicht moeten dan toch nog sneeuwkettingen gemonteerd worden. Textiele tractiehulpen worden trouwens volgens de wet in Oostenrijk niet gezien als sneeuwkettingen.

Testresultaten Sneeuwkettingentest

Voor een vergroting van dit testoverzicht klik hier.


Pewag Servo is de winnaar, Weissenfels Attiwa Clack&Go goede tweede
 

De Pewag Servo eindigt op de eerste plaats door zijn eenvoudige montage en demontage en goede resultaten op sneeuw en ijs. Gevolgd door de Weissenfels Attiwa Clack&Go. Alle andere kabelkettingen volgen op kleine afstand en strijden om de eerste plaats op de verschillende testonderdelen. De Pewag Snox levert - samen met de Servo - van de traditionele kettingen de beste prestaties in de ijs. De Rud Hybrid en de Pewag Servo zij het minst slijt gevoelig.

Niet alle geteste producten zijn in een Nederlandse winkel te vinden, maar alle producten worden wel via internet aangeboden.

Back to top
  Loading...